Szolgáltatások, kezelések

Professzionális
Implantológia

Professzionális Implantológia

Rendelőnkben előjegyzés (telefonon, illetve emailen történő bejelentkezés) alapján fogadjuk betegeinket, ám sürgős esetekben soron kívüli ellátást is tudunk biztosítani. Rendelési időnk alkalmazkodik az egész nap dolgozó pácienseink igényeihez is.

Az állapotfelmérést követően részletes szóbeli és írásbeli tájékoztatást adunk a kezelés menetéről, és az alkalmazható fogpótlás jellegéről. A kezelési terv ismertetése után pácienseink személyre szóló árajánlatot kapnak.

Az általunk alkalmazott kezelési eljárások megfelelnek a legkorszerűb előírásoknak és tudományos ismereteknek. A felhasznált műszerek, anyagok, gyógyszerek a legfejlettebb technológiát alkalmazó , világszerte ismert nyugati gyárak termékei. Pl: KerrHave, Voco, Roeko, Degussa, Shofu. 

Alapkezelés Fogmegtartó kezelések | Prothetikai helyreállítás  
Esztétikai fogászat | Implantológia | Gnatológia


 

Alapkezelés:

Minden új beteg kezelését egy teljes körű állapotfelméréssel kezdjük. Ennek lépései a következők:

1) Általános egészségi állapotfelmérő lap kitöltése

2) Előzetes vizsgálat

3) Panoráma röntgenfelvétel készítése

4) Orálkamerás szájhigéniás vizsgálat

A röntgenfelvétel célja nem csupán a fájó fog állapotának felmérése, hanem az egész állkapocs iletve arcüreg vizsgálata. Így láthatóvá válnak az esetleges ciszták illetve gyulladások, amelyek az egész szervezetre hatással lehetnek.

Fogmegtartó kezelések:

Fogtömés:

A szuvasodás következtében eltávolított beteg, vagy hiányzó fogállomány pótlása. Fogmegtartó kezeléseinkhez következetes koncepció szem előtt tartásával Kerr anyagokat használunk, amelyek megfelelnek a legmagasabb orvosi (terhelhetőség, kopásállóság stb. ) és esztétikai feltételeknek.

A legnagyobb alapossággal és körültekintéssel elvégzett fogtöméseket is érdemes legalább félévente ellenőriztetni és 5-6 évente cseréltetni, miközben a fogszerkezet állapotában bekövetkezett változások is kiderülhetnek és orvosolhatók.
A fogtömés helyi érzéstelenítésben történik, ára pedig a fog méretétől függően változik.

Esztétikus porcelán betét (Inlay, onlay):

Gyakran találkozunk olyan, nagyméretű szuvasodásokkal, ahol a fog kemény szöveteinek felénél is több hiányzik. Ezekben az esetekben fogbetét készítése javasolt. A fogbetét olyan különleges fogtömés, amely a fogorvos által kialakított üregbe készül fogtechnikai laboratóriumban. Elkészítése két alkalmat vesz igénybe.
Az előkészítés helyi érzéstelenítésben történik. A szuvas fogállomány eltávolítása után kialakításra kerül a fogbetétet befogadó üreg. Az üreg kialakítása során a fogorvos több szempontot vesz figyelembe: a betét könnyen a helyére illeszthető kell legyen, illetve a pótlás és az üreg falai között nem keletkezhet rés. Ezt követően lenyomatot veszünk és a munka a fogtechnikai laboratóriumban folyik tovább, ahol sok apró rétegből készítik el a porcelán betétet. Az így készült pótlás színében, transzparenciájában tökéletesen hasonló a saját fogak színéhez.
Az egyszerű fogtöméssel szemben itt a fogorvos és a fogtechnikus összehangolt együttműködésén múlik a siker. Az utolsó lépés ismét a fogorvosi rendelőben zajlik, ahol bepróbáljuk a fogbetétet és ha minden tökéletes, akkor beragasztjuk és kidolgozzuk. 

A felhasznált anyagok tekintetében készülhet aranyból, arany porcelánleplezéssel, illetve zirkóniumból.

Veneers (héjkerámia):

Szép, látványos esztétikai hatás érhető el. A módszerrel kiválóan leplezhetők a fogfelszín azon elszíneződései, amelyeket a fogorvosnál végzett professzionális tisztítással sem lehetett eltávolítani. A héjkerámia fémmentes kerámiából készül.
Elkészítése két alkalmat vesz igénybe. Első alkalommal a fogat előkészítik illetve megtörténik a lenyomatvétel. Az előkészítés során az orvos kb. fél mm fogszövetet távolít el a fog legkülső rétegéből. A preparációt követően a foglenyomat alapján fogtechnikai laboratóriumban készül el a héj.
Második alkalommal pedig az elkészült porcelán héjat a szájban helyére próbáljuk és amennyiben tökéletesen megfelel a páciens igényeinek ragasztással rögzítjük a fogon. A ragasztás is a fog színével megegyező színű ragasztóval történik. Az elkészült porcelánhéj tökéletesen esztétikus, felszíne és színe hosszú évek múltán sem változik. 

Gyökérkezelés:

Mikor válhat szükségessé a gyökérkezelés?

 • Ha olyan mély a szuvasodás, hogy a gyökércsatorna is befertőződik.
  Ilyenkor a fogbél begyullad, hidegérzékenységet jelezve, vagy fokozatosan elhal. Nagyobb tünetek nélkül a fog fokozatosan elhal. 
 • Ha a fogat erős ütés éri
 • Ha letörik a fog koronai része és a csatorna sérül
 • Ha véletlenül, korona előkészítés során megnyílik a csatorna

A kezelés célja a fog minél további megtartása. A beavatkozás során a gyökércsatornát feltárjuk, eltávolításra kerül a gyulladás illetve egyéb ok miatt elhalt fogbél, majd gyökértömő anyag segítségével az üreg teljes lezárásra kerül. Így megszüntetjük azt a holt teret, amely az egykori fogbél helye volt, így megakadályozzuk, hogy ott baktériumok szaporodhassanak el.
A gyökérkezelés sikerének záloga a gyökércsatorna hosszának pontos meghatározása. Ennek legkorszerűbb és legpontosabb eszköze a digitális gyökércsatorna hosszúság mérő műszer, az apex lokátor.
A kezelés minden lépése teljes érzéstelenítésben történik. A kezelést követően gyökérkezelt fogak lassan kiszáradnak és letöredezhetnek mivel a vérellátást biztosító fogbél eltávolításra került. Esztétikai megoldásként később célszerű a fog felületének koronával történő bevonása.

 

Esztétikai fogászat:

Fogfehérítés:

A fog elszíneződése több okra vezethető vissza:

 • alkati okok, némelyeknél a fogak eleve sötét színűek.
 • kávé, tea, dohányfüst hatása
 • elöregedett tömések
 • gyökérkezelés után a fogak elszíneződnek
 • gyógyszerek hatása pl. fluorid túladagolás, tetracyclin származékok(Doxycyclin, Tetran)

Rendelőnkben a ZOOM professzionális lámpás fogfehérítést alkalmazzuk. Első lépésként megvizsgáljuk a fogak és az íny állapotát, eltávolítjuk a fogkövet illetve lepolírozzuk a fogfelszíneket. Majd behelyezünk egy speciális ajakterpeszt, majd felhelyezzük az ínyvédő habot, amely megvédi az ínyt és a lágy részeket a magas koncentrációjú fogfehérítő zselétől. Ezt követően a fogak felszínére felvisszük a fogfehérítő zselét, melyet a ZOOM lámpával megvilágítunk. Ennek hatására aktiválódik a fogfehérítő anyag (hidrogén-peroxid) és az így felszabaduló aktív oxigén egyenletesen eltávolítja a fog felszínén és a mélyebb rétegeiben található elszíneződéseket. A fehérítés végén a fogakat védőréteggel vonjuk be. Tömések, héjak illetve koronák nem fehéríthetők.

A kezelés az előkészületekkel együtt kb. 75 percig tart. A kezelés ideje alatt relaxálhat, zenét hallgathat. A kezeléssel akár 8 árnyalatnyi világosodás érhető el.

 

Swarowski fogékszerek:

A fogékszerek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, főleg a hölgyek körében. A fogékszer egy kis csiszolt kristály, drágakő, amelyet speciális ragasztással rögzítünk a fogak ajak felőli felszínére úgy, hogy a fogak anyaga a legcsekélyebb mértékben sem sérül. A beavatkozás teljesen fájdalommentes, gyors. Eltávolításuk bármikor egyszerűen megoldható a fogzománc károsodása nélkül.
A fogékszerek különféle méretben és színben készülnek. A fogékszer többnyire hónapokig a fogon marad, evés és tisztítás során nem esik le, a fogmosást nem akadályozza.

www.prodent-dentalbedarf.de

 

Prothetikai helyreállítás:

Rögzített pótlások (csaposfog, koronák, hidak, implantátumok):

A koronák anyaga lehet:

 • porcelán
 • fémre égetett porcelán
 • titánium teljes porcelánleplezéssel
 • arany porcelánleplezéssel
 • zirkonium porcelánleplezésse
 • Belle Glass

A korona beborítja a fog megfelelően lecsiszolt felszínét. Akkor készíti a fogorvos, ha fogszuvasodás vagy sérülés miatt kevés ép fogszövet maradt, vagy esztétikai okokból metszőfogak esetén. Elkészítése minimum két alkalmat vesz igénybe. Az első alkalommal a koronával beborítandó fog előkészítése, lenyomatvétel és az ideiglenes korona felhelyezése történik. Ezt követően mintegy 4-5 nap elteltével kerül sor az elkészült pótlás átadására.

Abban az esetben, ha hiányzik a fog korona része, lehetőség van annak pótlására ún. csapok segítségével.

Hidak, hídtagok:
Hiányzó fogak esetén a hiányt határoló két fogra koronát téve, velük együtt elkészítve a hiányzó fogak pótolhatóak. Ezt nevezzük hídnak. Az elkészítés ebben az esetben is legalább két találkozót igényel.

Kivehető fogpótlások:

Akkor van rá szükség, ha a hiányzó fogak pótlása nem oldható meg rögzített fogmű segítségével.

 • részleges (immediát) műanyag fogsor
 • részleges fémlemezes fogsor
 • saját (koronázott vagy híddal ellátott) fogakhoz rugalmas vagy merev kapcsokkal rögzülő de kivehető fogpótlás.
 • teljes műanyag fogsor
 • teljes fémlemezes fogsor

Kombinált fogpótlás:

A kivehető és rögzített fogpótlások együttesét kombinált fogpótlásnak nevezzük. A kivehető rész nem látható, speciális rögzítési technikával van ellátva.

 

Implantológia:

Fogaink elvesztése, azok esztétikai állapotának romlása minden embert megvisel. A nehezebb rágás, a kellemetlenebb beszéd és esztétikum kényelmetlen élethelyzetet teremt, amely a napi kedélyállapot fontos meghatározója. A hagyományos fogpótlási módszerek nem mindig képesek megfelelő megoldást nyújtani. A legjobb eredményt a legtöbb esetben az implantátumos fogpótlás jelenti.

Mi a fogorvosi implantátum?

Olyan bio-anyagból készített műgyökér, amelyet a elvesztett fog helyére ültetnek be a fogpótlás viselése céljából. Az implantátumokat biológiailag semleges titánból készítik

Hogyan történik a kezelés?

Az előzetes vizsgálat alkalmával kezelőorvosa megvizsgálja annak eldöntésére, hogy elvégezhető-e az implantátum beültetése. Az esetleges gyulladásokat meg kell gyógyítani, szuvasodást illetve ínygyulladást kezelni kell mielőtt sor kerül a beavatkozásra.

Ezután történik az implantációs fogpótlás tervezése, melynek során kezelőorvosa megbeszéli Önnel a felmerülő kérdéseket (mennyi implantátum beültetése szükséges, a gyógyulási idő alatt akar-e Ön ideiglenes fogpótlást viselni, a várható költségek tisztázása, időpont egyeztetés stb.).

Helyi érzéstelenítésben megnyitják az állkapcsot azon a helyen, ahova az implantátum a csontba behelyezésre kerül. Az implantátum-ágy előkészítése után behelyezésre kerül az implantátum. Az implantátum általában a nyálkahártya alatt védetten gyógyulnak tovább. A gyógyulási szakasz kb. 3 hónapot vesz igénybe. Ez idő alatt az implantátumok felszínén lévő mikropórusokba „belenőnek” a csontsejtek. Ez a csontos összenövés (osszeointegráció) hozza létre az implantátumok stabil rögzülését, amely révén képesek az implantátumok a rájuk ható rágónyomás tartós, károsodásmentes elviselésére.

A gyógyulási időt követően kerül sor az implantátumos fogpótlás elkészítésére. Először az íny védelme alatt gyógyuló implantátumot szabadítják fel, majd az implantátumokba beillesztik azokat a fejrészeket, amelyek a fogpótlás megtámasztására szolgálnak. A kívánt fogpótlás egy héten belül elkészül.

Mennyibe kerül az implantátum?

Az implantációs kezelések költsége a beavatkozás mértékétől függ. Forduljon hozzánk bizalommal, és készíttessen velünk egy árajánlatot.

Meddig tartanak az implantátumok?

Az implantátumok megfelelnek a tartós fogpótláshoz szükséges technikai követelményeknek. Hogy meddig viselheti örömmel, az elsősorban Önön múlik. Alapos szájhigiéniával megelőzheti azokat a gyulladásokat, amelyek veszélyeztetik az implantátumot.

A sikeresség tekintetében rizikófaktornak számít a túlzott alkoholfogyasztás, a drogfüggőség és az erős dohányzás.

Implantációs rendszerek:
www.oraltronics.com
www.dentisystem.hu
www.ankylos.com
www.straumann.com
www.nobelbiocare.com

 

Gnatológia:

A gnatológia egy speciális szakterülete a fogászatnak. A két fogsor felületeinek egymáshoz való viszonyával (artikuláció, okklúzió) az ízületekkel, valamint a rágóizmokkal foglalkozik. Egy rosszul záródó fogsor nagyon sok panaszt okozhat: fejfájás, neuralgiás arcfájdalom, alvászavar, fülzúgás, ébredés utáni ödéma a szemek alatt.
A fogsor helytelen záródását a páciens általában nem érzékeli. Egy látszólag helyes okklúzió esetében is előfordulnak olyan elváltozások az ízületben, melyek külsőleg nem láthatók. Napjainkban lehetőség nyílik ezen funkciók speciális készülékkel történő mérésére és megfelelő kezelésre.
A két fogsor felszíneinek megfelelő kialakításával megoldhatóak a helytelen összezáródásból adódó problémák.